Haastattelu – Shiver Games

Johannes Aikio, Heikki Pulkkinen ja Alessandro Laina

shivergames_logowbs
Shiver Games on Helsingissä toimiva peliyritys joka valmistelee kovaa vauhtia Lucius -kauhupeliä, jonka on määrä ilmestyä vuoden 2012 aikana. Vaikka yritys toimii Helsingissä, on siinä kuitenkin yksi varsin erikoislaatuinen piirre – kaikki yrityksen työntekijät ovat valmistuneet Outokummun pelialankoulutusohjelmasta.

Esittelettekö itsenne ja mikä roolinne Shiver Gamesilla on?

Heikki Pulkkinen. Toinen perustajajäsen ja luon kaikenkarvaista grafiikkaa vähemmän teknisten asioiden parissa.

Johannes Aikio. Toimitusjohtajan leima tarttunut ja tosiaan toinen perustajista. Pääasiallisesti olen vastuussa ohjelmoinnista, mutta myös ympäristön luominen on kuulunut tehtäviin.

Alessandro Laina. Tulin mukaan kuvioihin ensimmäisen vuoden opiskelujeni jälkeen työssäoppimalla ja jäin sille tielleni. Sen verran meitä on vähän tällä hetkellä yrityksessä, että teen hommia laidasta laitaan, niin kuin meistä tekee jokainen täällä, eli animaatioita, hahmoja, ympäristöä ja käytännössä ihan kaikkea mitä peleihin ja niiden tekemiseen tulee. Ohjelmointipuolelella ei taidot kuitenkaan riitä, joten se touhu on jätetty Johannekselle.

Mistä lähti idea kauhupelin tekemiseen?

Pyörittelimme kaikenlaisia ideoita Johanneksen kanssa ilman että meillä olisi ollut jotain juurikin tiettyä tyyliä tai juttua jonka tahtoisimme ehdottomasti toteuttaa. Pyrimme siihen, että pelimekaniikka pysyisi yksinkertaisena ja touhuamisessa olisi logiikka kohdallaan, esim. vie esine paikasta A pisteeseen B. Jossakin siinä mesomisen keskellä tuli sitten ajatus, että pelaaja olisikin vaahtosammutimen kokoinen nulikka kipittämässä pitkin kartanon käytäviä omaten demonin voimia. Hieman myöhemmässä vaiheessa huomasimme, että tässähän listitään kirotulla lapsella kokonainen kartano tyhjäksi järjestämällä onnettomuuksia. Kuullosti hyvältä ja sillä mentiin. Proton jälkeen homma otti mukavasti tuulta alleen, mukaan tuli juonen kiekurat ja sisältö laajeni kauhun kera. Halusimme kuitenkin pitää pienen pilkkeen silmäkulmassa.

Lucius on näyttänyt heti ensimmäisistä screenshoteista lähtien erittäin hyvälle. Millaiset valmiudet Outokummun Pelikoulutus antoi teille näyttävän peligrafiikan toteuttamisessa?

Pelikoulutus oli oiva paikka kehittää itseään siitä tilanteesta, jossa sillä hetkellä olit.
Kaikilla meillä on ollut eri valmiudet kouluun saapuessa ja koulu itsessään osasi hyvin huomioda nämä antamalla henkilöiden kehittyä omalta tasoltaan pidemmälle.
Koulu tarjosi myös huiman määrän oppia tarvittavista ohjelmistoista, sekä kallisarvoista kokemusta laajemmista yhteistyö projekteista.

Mitä vinkkejä teillä on opiskelijoille jotka kenties haaveilevat joku päivä työskentelevän teidän kanssanne?

Olen huomannut meillä jokaisella yhteisenä tekijänä koulutuksen lisäksi myöskin sen, että olemme käyttäneet paljon vapaa-aikaamme itsemme kehittämiseen ja pyrkineet korjaamaan työmme ongelmakohtia rakentavan kritiikin tuella. Voisi kai sanoa että pidämme ns. tekijätyypeistä ja jos havaitsemme sen suuntaista luonnetta portfoliosta, pisteet kasvavat roimasti. ”Heikki”

Koulusta saa loistavat perusteet ja valmiudet alalle, enkä itsekään olisi tässä tilanteessa ilman pelikoulutusta, joten iso kiitos siitä Outokummun pelikoulutukselle. Näen kuitenkin, että intohimo alalle ja peleihin on oltava niin valtaisa, että opiskelu ja harjoittelu jatkuu myös kotona ja ennen kaikkea, että haluaa tehdä töitä myös kotona ja haluaa kehittyä ja oppia uutta jatkuvasti. Mikäli kiinnostus lopahtaa täysin koulunpenkiltä lähdettyä, en pysty näkemään kyseisellä henkilöllä tulevaisuutta alalla, ainakaan Shiver Gamesilla. Suosittelen myös tutkimaan ja opiskelemaan juttuja muiden tekemistä töistä, varsinkin sellaisista, jotka ovat jo ammattilaisluokkaa, niistä oppii paljon uusia ja hyviä asioita. Ja niin, työharjoitteluun kannattaa myös mielestäni hakea hyvissä ajoin, loistava paikka kehittyä, ainakin itseni kohdalla oli. Eli hyvällä motivaatiolla ja harjoittelulla varmasti hyvä tulee. ”Alessandro”

Linkkejä:
Shiver Games
Shiver Games Facebook
Shiver Games Youtube

Ohessa Lucius- pelin julkaisutraileri.