Haastattelu – Juha Kinnunen, Frozenbyte

 

trine_2_logo_transparent_1280x461
Haastattelussa Juha Kinnunen, joka on valmistunut pelikoulutuksesta muutama vuosi sitten. Juha työllistyi Frozenbytelle Helsinkiin koulun jälkeen. Ohessa pieni haastattelu Juhalta, miten hän työllistyi ja mitä hän on tehnyt koulun aikana.

Kuinka sinun urasi alkoi Frozenbytella?
– Ura Frozenbytellä alkoi työssäoppimisen muodossa. Opettajamme tiedotti minua ja opiskelijatoveri Anttia, että olisi kaksi paikkaa haussa. Frozenbytellä tykättiin meidän portfolioistamme ja paikat aukeni. Frozenbyten 6 kk:n työharjoittelujakso meni melko nopeasti ja siitä olen jatkanut vakituisena työntekijänä. Olen tehnyt firmassa mallinnus, teksturointi ja video editointia hommia.

Olet päässyt suoraan koulun penkiltä toteuttamaan Trine 2:n kaltaisia huippuluokan pelejä. Miltä se tuntuu?
– Kyllähän se oli jännittävää päästä heti tekemään ison luokan peliä. Alkupaniikin jälkeen mukavaahan tämä on ollut.

Outokummussa sait varsin kattavan koulutuksen pelialalla käytettävistä työkaluista. Kuinka paljon tämä edesauttoi toteuttamaan haavettasi alalla työskentelystä?
– Koulu antoi hyvän alkusysäyksen ja työkalut minulle. Uskon, että jokainen alalle haluava joutuu tekemään extra tunteja tullakseen hyväksi, eikä pelkkä koulun penkillä istuminen riitä. Itse tein vapaa-ajalla paljon ylimääräisiä testejä ja harjoituksia. Katsoin myös paljon video- opetus materiaalia. Koulussa oppi myös suhteellisen hyvin ryhmätyötaitoja ja siinä samalla sai myös kavereita.

Mitä vinkkejä antaisit opiskelijoille joilla on pyrkimys päästä toteuttamaan Frozenbyten tulevia pelejä?
– Tehkää rajusti hommia ja lähetelkää portfolioita

Minulle voi myös lähettää sähköpostia, jos haluaa vaikkapa kritiikkiä portfolioista tai yksittäisitäkin töistä ennenkuin sen lähettää toimarille.

Tuohon sähköpostiin: juha.kinnunen@frozenbyte.com

Kiitos haastattelusta!

Linkkejä:
Frozenbyte
Frozenbyte Facebook
Frozenbyte Youtube

Ohessa Juhan kouluaikana tekemä ympäristö UDK-pelimoottorilla.