Haastattelu – Juhana Ylitolonen, Housemarque

9.3.2015

Kuka olet ja mitä teet?Juhana Ylitolonen

Juhana Ylitolonen, 3D artistina Housemarquella vuodesta 2013 lähtien

Millainen paikka Housemarque on työskennellä?

Sopivan kiirettä on piisannut ja monipuolisesti saanut tehdä hommia. On todella hienoa ja mielenkiintoista työskennellä ihmisten kanssa jotka ovat olleet alalla jo yli 20 vuotta. Täällä pidetään työntekijöistä hyvää huolta.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Mallintelua,teksturointia, ympäristöjen tekoa ja suunnittelua melko pitkälti. Vastuullani on tehdä kentistä mielenkiintoisen näköisiä niin että ne myös toimivat gameplayn kannalta. Oman pelimoottorin käyttö takaa myös sen että bugeja ja testailtavaa riittää.

Mikä pelien tekemisessä on näkökulmastasi helpointa? Entä vaikeinta?

Helpointa: Uuden projektin aloittaminen, grafiikan teko, ohjelmien saatavuus nykyään. Vaikeinta: uuden projetin loppuun vieminen, aikataulut, koodaaminen, massasta erottuminen. Housemarque on keskittynyt vahvasti konsolipelien tuotantoon.

Miten se eroaa esimerkiksi mobiilipelien tuotannosta?

Projektit kestoltaan pidempiä ja budjetit isompia. Mahdollistaa sen että ruudulla on enemmän ja hienompaa tavaraa pelaajien iloksi, artistin näkökulmasta koen sen miellekkäämäksi.

Koetko saaneesi hyvät pohjat urallesi Outokummun Ammattiopistossa?

Kyllä, koulussa opiskeltiin hyvä kirjo eri ohjelmia, mutta toki omaakin opiskelua tarvitaan kun haluaa syventyä johonkin. Erityisesti haluaisin korostaa hyviä verkostoitumis mahdollisuuksia kouluaikoina. Housemarqueen tutuistuin jo ensimmäisellä opintoretkellä ja monet koulukavereistanikin ovat alalla nykyään.

Pakko vielä kysyä – 3ds Max vai Maya?

Nykyään enempi Maya käytössä, tosin milloinkaan en ole 3ds Maxia hylännyt. Molemmat ohjelmat löytyy niin työ kuin kotikoneeltakin.

Linkkejä:
Housemarque
Housemarque Facebook
Housemarque Youtube

Ohessa muutama ruudunkaappaus Housemarquen uudesta Alienation- pelistä. Klikkaa kuvaa saadaksesi se isommaksi.
Alienation 1 Alienation 2