Haastattelu – Tuukka Lappalainen, RedLynx

13.3.2015

Kuka olet ja mitä teet?tuukka
Hei, Olen Tuukka Lappalainen ja työskentelen kenttäsuunnittelijana RedLynxillä. Työtehtäviini tällä hetkellä kenttien suunnittelu ja rakentaminen Trials Fusionin parissa. Käytännössä tämä tarkoittaa koko kentän rakentamista alusta loppuun, eli ajoradan, valaistuksen, animaatioiden ja äänien yms. paikalleen asettelua.

Kuinka päädyit kenttäsuunnittelijaksi RedLynxille?
Päädyin RedLynxille alunperin heidän pitämän virtuaalisen kenttäsuunnittelukurssin kautta. Suoritin koulussa ja vapaa-ajalla RedLynxin antamia tehtäviä muutaman kuukauden ajan, jonka jälkeen siirryin heidän toimistoon harjoittelijaksi muutamaksi kuukaudeksi. Koeaikaa jatkettiin pariin otteeseen, jonka jälkeen minut hyväksyttiin vakituiseksi kenttäsuunnittelijaksi.

Millaiset valmiudet koet saaneesi työelämään opinnopistasi Outokummussa?
Mielestäni sain koulun aikana hyvät valmiudet työelämän aloittamiseen. Opin mm. 3D-mallinnusta, teksturointia, animointia ja tietenkin erilaisten pelimoottorien käyttämistä. Kaikki edellä mainittu auttaa kenttäsuunnittelussa hyvin paljon.

Millaisia vinkkejä haluaisit antaa niille jotka pyrkivät kenttäsuunnittelijoiksi?
Kenttäsuunnittelusta kiinnostuneiden kannattaa tietenkin pelata paljon ja mahdollisimman erilaisia peligenrejä.
Elokuvat ovat todella hyvä inspiraation lähde pelimaailmojen suunnittelua varten.
Suosittelen myös tutustumaan eri pelimoottoreihin jossakin määrin(mm. UDK, Unity, Source) ja rakentamaan jotain valmiilla editoreilla, kuten Creation Kitillä(Skyrim/Fallout).
Kannattaa opetella 3d-mallinnuksen/teksturoinnin alkeita, että tietää kuinka mm. objektit ja efektit rakentuvat ja toimivat editoreissa.
Periaatteessa kenttäsuunnittelijan on siis hyvä olla kiinnostunut mahdollisimman monesta asiasta, kuten valaistuksesta, äänimaailmasta, animoinnista, väriopista, tai oikeastaan lähes mistä vain.
Valokuvaus ja piirtäminen on myös todella hyviä harrastuksia.
Vilkkaasta mielikuvituksesta on hyvin paljon hyötyä aina erilaisia ympäristöjä rakentaessa.

Linkkejä:
RedLynx
RedLynx Facebook
RedLynx Youtube

Ohessa video RedLynxin Trials: Fusion- pelistä.