Haastattelu – Heini Lehivuo, Next Games

25.2.2016

Kuka olet ja mitä teet?heinikuva
Heini Lehivuo, valmistuin Outokummun pelikoulutuksesta vuonna 2011. Tällä hetkellä työskentelen Next Gamesilla UI artistina.

Miksi peliala?
Pelit ovat kiinnostaneet pienestä asti, mutta vasta opiskellessani graafista suunnittelua Outokummussa tutustuin pelialaan ja alan koulutukseen. Työllisyystilanne on pelialalla parempi kuin media-alalla yleensä, joten opiskelujen jatkaminen pelialan puolella tuntui hyvältä ajatukselta, enkä ole katunut.

Mikä pelien tekemisessä viehättää?
Työn monipuolisuus ja haastavuus. On mahtavaa tuottaa ihmisille elämyksiä, jotka parhaassa tapauksessa jäävät mieleen vuosiksi. Hyvä tiimi ja yhteishenki antaa myös paljon.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi Next Gamesilla?
Aamuisin koko kehitystiimi kokoontuu stand-upiin, jossa käymme läpi ajankohtaiset asiat ja mitä kukin aikoo päivän aikana tehdä. Tämän jälkeen yleensä joko suunnittelen uusia näkymiä peliin tai toteutan suunnitelmia yhdessä ohjelmoijan ja UI/UX desingerin kanssa

The Walking Dead on suuri kansainvälisesti tunnettu brändi. Millaista tällaisen lähdemateriaalin kanssa työskentely on?
Toki siinä on omat haasteensa, kun emme voi täysin vapaasti päättää mitä peliin tukee ja kaiken täytyy sopia brändiin, mutta on mahtavaa nähdä miten omistautuneita faneja sarjalla on ja kuinka innoissaan he ovat meidän työstämme.

Millainen on hyvä/huono työpäivä?
Jokainen työpäivä on minulle hyvä työpäivä! Parhaita päiviä ovat ne, kun olemme onnistuneet jossakin tavoitteessamme, kuten parantamaan pelaajakokemusta, ja saamme siitä hyvää palautetta.

Mitä vinkkejä teillä on opiskelijoille jotka kenties haaveilevat joku päivä työskentelevänsä teidän kanssanne?
Oma-aloitteisuus on tärkeää. Nextillä ei ole virallista harjoitteluohjelmaa vaan hakemukset käsitellään sitä mukaa kun niitä tulee, joten on tärkeää erottua joukosta. Miksi sinä haluat juuri Next Gamesille? Tässä artikkelista voi lukea enemmän rekrytointiperusteistamme http://www.pocketgamer.biz/interview/62702/how-to-get-a-job-at-next-games/

Ohessa vielä videota Walking Dead- pelistä.